PIKE MASTERS LIGA LOKVARSKO JEZERO 21.9.2019.

  

Pike masters kup Lokvarsko jezero 21.09.2019 – report

Pike Masters kup na Lokvarskom jezeru će ostati upamćen kao jedan od najboljih PML do sada. Upisalo se 14 od 20 ekipa i uhvaćeno je čak 17 riba prosječne težine 2-3 kile. Najveću ribu je uhvatio Dominik Muža sa 3,61 kg. Kada se uzme u obzir da se radi o velikoj, dubokoj i “divljoj” vodi u kojoj štuka nije nikad ubacivana (tek je od ove godine zaštićena C&R režimom) ovaj rezultat je još impresivniji. Meni kao organizatoru lige je bitno da svake godine unaprijeđujemo i poboljšavamo ligu stoga je kup na ovako velikom jezeru uz benziske motore i suca koji skuplja ribu bio veliki rizik i izazov, ali je sve ispalo kako treba i više od toga.

Iako nije pala niti jedna mamara po kojima je Lokvarsko poznato, ovako dobar ulov u prosjeku krupne štuke je samo potvrda potencijala koje ima Lokvarsko jezero. Također je potvrda ispravnog smjera u kojem se kreće ŠRK Lokvarka na čelu sa predsjednikom Danijelom Šnajdarom koji je motor pokretač cijele ove priče. Zaštita ribljeg fonda i sve više stranaca koji dolaze u ribolov na Lokvarsko jezero i Mrzlu Vodicu, organizacija kupova, škola ribolova za mlade i općenita promocija ovog kraja čine ŠRK Lokvarku jednim od bitnijh klubova Lokava i Delnica. Oni su na primjer kako jedan ribolovni klub treba funkcionirati.

Veliko im hvala na tome, a posebno Dariu Juričiću glavnom sucu koji je imao pune ruke posla sakupljajući ribe po jezeru, te Ivi i Domjanu i Jurici koji su pomogli realizirati ovaj kup.

Obzirom da su ekipe iz cijele Hrvatske i Slovenije dosta ljudi je došlo dan ranije. Druženje kod Hiblera je bilo za 5+ već u petak – prvo poluvrijeme.

Sam ribolov je bio prilično dobar i čini se da smo savršeno pogodili tajming. Ribe su uhvaćene raznim tehnikama, ali je prevladavalo bacanje iz ruke. Dobro su radile Savage Gear pastrve, te DaBush spinnerbaiti, te Canniballi i Fat T tailovi. Hrvoje Števinović je ribu za drugo mjesto svog Rapala teama uhvatio na “slučajni trolling” i malu žlicu.

Dosta riba je uhvaćeno u uvalama ali i na glavnom jezeru. U svakom slučaju dan je bio izvrstan. Troling je bio dozvoljen, ali se nije pokazao kao presudan faktor i svega je nekoliko riba uhvaćeno na panulu.

Puno hvala svim natjecateljima koji održavate dobri duh Pike Masters lige i koji ste ovaj vrhunski odradili u prvom, drugom i trećem poluvremenu

Hvala puno glavnom sponzoru kupa trgovini Lov Ribolov Šaran Cerna

[lov-ribolov-saran.hr](http://lov-ribolov-saran.hr/), ali i svim partnerima PML – Savage Gear Croatia, Humminbird Adriatic, Minn Kota Adriatic, Kapitalac.com Ribolovni Pribor HR Fisherman’s Partner Zagreb(BBS sport), Svijet varalica, Adriatik Normark …

Pike Masters kup Lokvarsko jezero 21.09.2019

1. RU Zvirište Petrinja – 6,86 kg (4) – najveća riba 3,61 kg

2. Rapala Team (Števinović / Ivan Lovrek Lac) – 3,56 kg (1)

3. ŠRK Lokvarka (ČOP/Grgurić) – 3,32 kg (1)

4. Danijel CIndrić – 3,08 kg (1)

5. Monster bite (SLO) – 2,93 kg (1)

6. Savage Gear team (Dalien/Šnajdar) – 2,79 kg (1)

7. Pickey Team (Bambi/Ales Benko)(SLO) – 2,72 kg (1)

8. Svijet Varalica (BRKO, Rendulić) – 2,61 kg (1)

9. Pike Team Terzić – 2,27 kg (1)

10. Gottchee team (SLO) – 2,10 kg (1)

11. Š&G team (Špigelski / Grbac) – 2,08 kg (1)

12. Pike Team DAN BAN (Franjić/Dan Ban) – 1,93 kg (1)

13. Ssinpy fishing team (Pižir/Ljubas) – 1,08 (1)

14. Spinnka team (Galić/Burić) – 0,48 kg (1)

U ukupnom plasmanu PML lige nakon dva kola su se četiri teama koji su imali upis na oba kola malo izdvojili Pickey team i Savage Gear team su bodovno izjednačeni sa 6 bodova na vrhu, ali Pickey ima veću ukupnu težinu uhvaćenih štuka pa vode u ligi. Treće mjesto sa 8 bodova drži RU Petrinja otac i sin Muža sa 8 bodova i drugom pobjedom na PML kupu u dvije godine koliko se natječu u PML ligi.

Četvrto mjesto sa 10 bodova i upisom na oba kola također drži tata-sin team, ali po imenu Terzić. Tata Boris je na štakama odlovio kup. Bravo za sve !

PML nakon 2 kola

1. Pickey team 6 bodova

2. Savage Gear Team 6 bodova

3. RU Petrinja – 8 bodova

4 PT Terzić – 10 bodova

5. Rapala team (Števinović/Lac) – 17,5 bodova

6. SPinnka team – 18 bodova

7. Monster Bite team – 18,5 bodova

8. SPin SPirit – 21 bodova

9. Svijet varalica – 21,5 bodova

10 A te pitam – 22 bodova

11. Gotchee team – 22,5 bodova

12. Pike Team Š&G – 24,5 bodova

13. Rapala / Storm team – 25 bodova

14 PT Dan BAN – 25,5 bodova

15. PT Kustošija – 26 bodova

16. SSinpy fishing team – 26,5 bodova

VŽ Milf, PT Čonta, Jura Lures, Okuma Srbija, Pike Hammerz 32,5 bodova