KUP GORANSKE MAMARE (Lokvarsko jezero) 12.09.2020.

  

Pike masters liga kup Goranske mamare 12.09.2020  –  IZVJEŠTAJ

Ovaj kup je etabliralo Lokvarsko jezero ne samo kao odličnu alternativu općeobožavanoj Mrzloj Vodici, već kao ponajbolju Pike masters vodu uopće. Rezulatati govore za sebe: 26 ekipa je uhvatilo čak 23 ribe, 16 ekipa se upisalo, najveća riba je 6,27 kg. Izuzevši ono neponovljivo kolo sa pedeset riba + metrena na Orešju prije par godina ovo je po kvaliteti i kvantiteti najbolje PML kolo uopće!!!!
Izgleda da je iskustvo prošlogodišnjeg kupa puno pomogao ekipama i to se odmah vidjelo po rezultatima. Ekipe su se pno bolje snalazile po jezeru.
Ribolov u stvari nije bio lagan i za svaki griz je bilo potrebno čekati satima i biti super koncentriran u realizaciji. Većina ekipa sa vrha poretka je imala 2-3 ribe na štapu, ali su nijanse u realiciji činile razliku jer su ribe uglavnom bile krupnije. Korištene su razne tehnike i mamci, Rattle trouti, Da bushevi, žlice Leptiri, Cannibali…svega je bilo!@Danijel Cindrić,@matija Matija Capan) sa dvije ribe težine 6,65kg koje su prevarili na DaBush spinnerbait i vobler. Osim te dvije ribe, pred sucem kod skupljanja druge ribe im je pala metrena riba koju je sudac doslovno gledao kako skače iz vode prije nego se otkačila!
Drugo i treće mjesto je jako zanimljivo jer su Ivan Terzić, odnosno Hrvoje Števinović i Lac i prošle godine osvojili slična postolja samo u obrnutom redosljedu. DAM dominacija na Lokvarskom sa klasičnim bezvremenskim mamacima – leptirom i žlicom!
. Danas su najveću ribu 6,27 kg i drugo mjesto uhvatili Terzići na DAM spinner-a (leptir), dok su DAM-daj uhvatili treće mjesto sa dvije ribe težine 4,21 kg na DAM Effzett standard žlicom #Oldschool u novom ruhu!
Topfishing ekipa(Josip Pecigoš, Marko Stanić) je sa krasnom ribom od 3,80 kg osvojila drvenu medalju i tako dalje….
Savage Gear team je svoju ribu od 3,57 kg uhvatio na 15 cm cannibala na laganoj jig glavi, i još smo dvije dobre ribe izgubili na novi 3D smelt MR, te 19 cm Harringu, ali to su te nijanse u realizaciji koje su odlučivale o 7 mjestu ili osvajanju kupa…
Ljudima je u ova luda vremena očito falilo tekmi i ovaj PML Kup je sjeo kao šaka na oko. Atmosfera je bila odlična i ekipe su odsvuda donijele dobre vibracije i energiju. Vrijeme je uz bilo prekrasno.
Rekorderi u udaljenosti su bili dica Donji Miholjac (Danijel-dalmosh Puljić Tomislav Šimunović) i Pike fanatics (Dario Šarčević, Zlatko Baotic) iz Županje koji su u jednom danu napravili 800-900 km da bi odlovili PML kup. RESPECT!
SA ŠRK Lovarka je užitak bilo što organizirati jer sve shvaćaju ozbiljno i samo nalaze rješenja, a ne probleme. Koliko su samo čamaca dovukli do starta sa svih strana, prebacili iz Mrzle i poslije ih opet sve razvezli i nosili nazad. Ovaj kup na Lokvarskom sa skupljanjem riba po jezeru i vaganjem uživo je doslovno logistički podhvat i nemoguće bi ga bilo organizirati bez takve ekipe. Glavni sudac Dario Juričić se navozio po jezeru kao nikad, a dva zaista posebna momka Ivo Grgurić i Domijan Čop su odradili lavovski dio u vezi skupljanja vaganja i još su odlovili kup i osvojili 8. mjesto sa dvije ribe. Kada bi bilo koji klub u Hrvatskoj imao dva ovakva momka, ribolov bi kod nas bio popularniji od nogometa. dečki svaka čast.
Danijel Petelin je napravio po meni najbolji gulaš koji smo do sada imali u PML, a koliko svoje energije i vremena u ovu prekrasnu priču o procvatu ŠRK Lokvarke ulaže moj partner i predsjednik Danijel Šnajdar svi znate jako dobro, jer nema kome se ne javi na telefon i kome ne izađe u susret.
Hvala Općina Lokve i nacelnik gosp. Toni Štimac na podršci svake godine, razglasu, dorucku, svemu….🙏
Moram se zahvaliti i Vinku Škarecu koji nam je uskočio na čuvanju riba jer je Čopsi zbog smrtnog slučaja morao neočekivano otići.

Zahvala partnerima PML ponajprije brandu Savage Gear Croatia koji je kao najjači svjetski brend za ribolov štuke osovina cijele priče. Kroz kola PML godinama slušamo kako se lijepe ribe love na SG varke i pribor, stoga cijela priča ima itekako smisla.
Novi partner elekronike je GARMIN Garmin ribolov. Vrhunska tehnologija u sonarima koja u našim ribolovnim krugovima nije bila previše promovirana, ali mi ćemo to promijeniti, te se nadamo da će vas sve više uživati u vrhunskim i pouzdanim Garmin Striker, Echomap ili GPS map uređajima i jedinstvenim Live Scope ili Panoptix tehnologijama prikaza. Tom Sinković
Dućani podrška su već par godina zaredom Kapitalac.com Svijet varalica, Fisherman’s Partner Zagreb i Lov Ribolov Šaran Cerna. Svi su sa nama i dalje, znači da svi skupa radimo odličan posao. Ivan Buhin Saša Petković Darko Barić Mario Berac
Na kraju, hvala svima koji sudjelujete i podržavate PML.
Iskreno za mene osobno je organizacija i realizacija PML veliko ulaganje energije, fokusa i vremena koje bi možda radije uložio u svoj slobodni ribolov ili obitelj, ali kada vidim dobre reakcije, zdravo druženje, zadovoljne domaćine i partnere, dobijem dodatnu motivaciju.
Hvala vam još jednom i ako nije problem bi vas zamolio da u svojim osobnim postovima tagirate Pike masters liga grupu kako bi mi pomogli promovirati ovu jedinstvenu ligui varaličarski ribolov u Hrvatskoj.
Vidimo se na drugom kolu PML 10.10 na Zvirištu i potom tjedan dana poslije 17.10. na velikom finalu na Orešju!

Rezultati PML kupa goranske mamare Lokvarsko jezero 12.09.2020:
1. Heavy weight (Cindric, Capan) 6,65 (2)
2. PT Terzic 6,27 (1) najveca riba
3. DAM daj (Stevinovic, Lac) 4,21 (2)
4. Topfishing 3,80 (1)
5. Pike fanatics 3,78 (2)
6. HES Sisak 3,64 (2)
7. SAVAGE gear 3,57kg (1)
8. SRK Lokvarka 3,04 kg (2)
8 D&D Savage Gear 3,04 (2)
10. Catfish blues 2,55 kg (2)
11. Pike Duo Mreznica 1,85 kg (1)
12. Turbler Bojs team 1,78 kg (1)
13.Duo Pegla 1,25 kg (1)
14. Highway bojs 0,83 (1)
15. ST Dravski Klen (Fajt, Androci) 0,68kg
16 Fishwalker 0,33 kg