Kay-FC kayak fishing cup Lokvarska pastrva 2019.

  

I ove su se godine kajak ribolovci po treći puta sa svojim ribičkim kajacima došli u Lokve ,na sad već svoj tradicionalnom Kay-FC kayakfishing cupu“ Lokvarska pastrva“. Kup se održao na velikom lokvarslom jezeru ,a domaćin natjecanja je bio ŠRK “Lokvarka” Lokve . Ovu godinu je organizator predvidio dva lovna dana ,za razliku od prošle godine kad se  kup lovio samo jedan dan.  Od prijavljenih trinaest natjecatelja na natjecanju je nastupilo njih jedanaest, dvoje se ispričalo radi nemogućnosti dolaska .

Iako je većinom  tjedan kiša neumorno dosađivala sa svojim padanjem, subota je osvanula sunčana i topla, idealno za kajak druženje. Po već ranijem dogovoru okupljanje natjecatelja je počelo oko 10 sati. Subota kao prvi lovni dan organizator je odredio satnicu, da se lovi popodnevni dio dana ,  i to sa početkom u 13 sati, i završrtkom u 19 sati .

Subota prvi dan ribolova  vrijeme je bilo idealno za kajakarenje ali pokazalo se da nije za ribolov,  neumorno su se bacale varalice mjenjale boje i  tražilo nešto što bi prevarilo ne zainteresiranu šuku i pastrvu .bilo je tu i koje praćenja  i od štuke i od  pastrve ali griza nikako. .Nakon dva sata neumornog bacanja konačno udarac i kontra ! Jasmin Konjević na štapu ima ribu štuka 56 cm uz kraću borbu riba je savladana.

Iako je ostalo dosta vremena do kraja  uporno su se  bacale mjenjale razne  varalice Jasminova riba je ostala jedini ulov prvog ribolovnog dana .

Nedjelja drugi dan ribolova organizator je za odredio satnicu da se lovi jutarnji dio i to sa početkom u  8 sati i završetkom u 14 sati .Voda je bila mirna bez daška vjetra, nakon starta kao i dan prije neumornao bacanje i bacanje ali  griza niodkud  ipak se sreća osmjehnula Domjanu Čopu ,tek što je ušao u jedan sljepi kanal i nakon par bacanja  udarac ima ribu na štapu  prekrasna štuka 82 cm koja je brzo savladana .U nastavak dana i vrijeme se izmjenjivalo bilo je i kiše i sunca ali ulova više nije bilo.

Dva dana ribolova dvije štuke i nije neka pohvala ali vrhunsko druženje ,kajak ,predivna priroda sve je to nadoknadilo tako da nitko nije vratio kući  ne zadovoljan a tu su i naši sponzori su se pobrinuli da svaki natjecatelj dobije neki poklon na ovom natjecanju . Naravno pao je dogovor vidimo se nagodinu .

1 mjesto Domjan čop  Štuka 82 cm

2 mjesto Jasmin konjević Štuka 56 cm

3 mjesto   Luka Brnčić