IZVJEŠTAJ ZAVRŠNICE PML 2020.

  
Veliko finale PML 2020 na Orešju – Izvještaj
Ovaj kup je po mnogo detalja bio najbolji PML kup ikada. Počevši od nezaboravne atmosfere, ulova krupne ribe i cijele prezentacije eventa.
Nastupilo je 26 ekipa od kojih se 13 upisalo sa ukupno 24 ribe, a najveća riba kupa je prava Oreška mama od 100 cm i ravno 7 kila koju je uhvatio Rikardo Andrejić iz Jura Lures teama u prvim minutama natjecanja na novi 21 gr Savage Gear Da bush spinnerbait.(na isti mamac smo Šnajdar i ja upisali obje ribe koje smo donijeli na vagu)
Rikardo i Sven Jurkić u Jura lures teamu su i dominantno osvojili kup sa 9,66 kg u ukupno tri ribe… ova težina iz jednog kupa je i najveća ukupna težina uhvaćene štuke od svih ekipa kroz sva tri kola PML, a riba je i najveća riba PML 2020. Mora se priznati da su Jurkići napokon donijeli dobru odluku u PML ubacivanjem Rikarda jer su očito shvatili da drugačije neće stići do plasmana… Ali spomenimo da je i Sven (vjerojatno pod utjecajem adrenenalina velike ribe i uz Rikardove savjete) uspio sa dvije ribe doprinijeti ovoj pobjedi… (Delaaaaač :)))
Drugo mjesto odlični i nezaustavljivi Robert Sarčević i Robert Šaka iz Rapala/Storm team-a koji su i treći kup zaredom u medalji, RESPECT! Dečki su našli svoj ritam ribolova Rapala twitch voblerima i jedini su jučer uhvatili čak četiri ribe ukupne težine 6,84 kg.
Treće mjesto ekipa Extreme Fishing Sisak sa 4,66 kg u tri ribe koji su na Cannibale 12,5 cm na EWG wormici prevarili svoje ribe.
Matchfishing.hr ekipa je uhvatila krasnu ribu od 4,64 kg koja je bila dovoljna za četvrto mjesto. Priča je zanimljiva jer su istu ribu imali ujutro na samom početku, ali im se otkačila. U zadnjih pola sata su se vratili na isto mjesto i uhvatili je. Oba puta je primila isti mamac – Savage Gear 13 cm Fat T Tail-a na EWG wormici…
Na Eventu je bio šou program, od Zvirišta imamo PML razglas na baterije sa wireless mikrofonom i bluetooth spajanjem na mobitel…kad su krenule želje i pozdravi sjoooo….Grendi I Gegi su pekli roštilj u čamcu, Pepač je šlepao ekipu, Garmin je postavio impresivan šator sa displayom svojih Striker i Echomap modela, stvarno je bilo odlično uz naravno nezaboravno treće poluvrijeme i pjevanje iz sveg glasa uz pozdrave i poruke….(da ste popili platil bi ja gajbu za četvrto mjesto ….hahaha)
Pobjednici PML lige 2020 su mladi dečki is ŠRK Lokvarka Ivo Grgurić i Domjan Čop koji su sa 17 i 20 godina starosti uz pobjedu na Zvirištu uspjeli jedini imati upis ribe kroz sva tri kola PML i potpuno zasluženo osvojili ligu sa 16,5 bodova i 9 bodova prednosti ispred drugoplasiranih.
Meni kao organizatoru, ali i osobno je njihova pobjeda bitna i simbolična na mnogo razina. Radi se o iznimno dobrim i vrijednim mladićima koji su zasigurno budućnost hrvatskog varaličarenja. Dečki su osvojili odličan Garmin Striker 9 In uređaj koji će im biti vrijedan alat u otkrivanju dubina Lokvarskog jezera i Mrzle vodice. Sonar nije mogao doći u bolje ruke, jer dečkima zaista treba i ne sumnjam da će uložiti dovoljno truda da iskoriste njegov potpuni potencijal. Nadalje, drago mi je zbog mog partnera Šnajdara i cijele ŠRK Lokvarka. Ne zbog imena teama, već zato jer je neupitno znanje i ribolovna vješina Domjana i Ive direktan plod bogatog iskustva u ribolovu štuke koje su u relativno kratkom vremenu stekli na Lokvarskom jezeru i Mrzloj vodici jer bez grizeva i ulova nema niti iskustva. To su dvije naše ponajbolje štučje vode koje su trenutno jako bogate štukom i istovremeno vrlo različite. Pobjeda njihovog teama direktna je posljedica energije i truda koje su uložili u cijelu njihovu priču i zaista je prekrasno kada se na ovaj način taj rad nagradi….
Rapala/Storm team su impresivnim nastupima sa dva druga mjesta u zadnja dva kola dohvatili drugo mjesto sa 25,5 bodova i ukupnom težinom 9,32 kg…Denis i Denis nas u zadnje vrijeme redovno uveseljavaju svojim LIVE proslavama osvojenih medalja i donose puno dobre energije u PML.
Treće mjesto PT Terzić sa 28 bodova. Opet ekipa sa vrlo mladim i perspektivnim ribolovcem Ivanom Terzićem koji sa svojim tatom Borisom vraća trend ribolova DAM Effzzett metalnim varalicama. Mama Tatjana nam redovno i donosi zabavu za zube iz Koestlina. Imali su i krasnu ribu 6,27 kg sa Lokvarskog jezera.
Četvrto mjesto – Savage Gear team (Šnajdar/Dalien) sa 28 bodova – isti broj bodova kao i Terzići, ali manja ukupna težina. Doslovno smo imali ribu na udici za pobjede na Lokvama i Zvirištu i dvije ribe smo izgubili na Orešju. Ali isto vrijedi za mnoge ekipe ove godine tako da to i nije toliko bitno. Uvijek su ekipe koje iskoriste svoje prilike u vrhu i tu nijanse odlučuju, ali ne mogu reći da nismo imali sreće – ja sam direktno kriv, a razlog je što nisam na vrijeme reagirao u modificiranju pribora. Jednu krasnu ribu na Zvirištu i dvije ribe na Orešju su se mom partneru otkačile na 11 cm starog LB minnowa kojeg sam namontirao na jednu novu i neisprobanu wormicu sa federom, ultra kvalitetnu ali pomalo avangardnog oblika. Nakon gubitka prve ribe na Zvirištu sam trebao odmah staviti provjerenu, ali nisam i nakon toga je Šnajdar na potpuno istu varku i udicu izgubio još dvije ribe na Orešju, a posebno bolna je bila ova zadnja jer smo je majstorski prevarili timskim radom i bila je lijepa riba(dopratila je malog Da Busha, ali onako iz daljine i procijenio sam da neće primiti jer je već došla blizu čamca. Napravio sam pauzu i ova je stala i gledala u spinnerbait na dnu dok je Šnajdar plasirao LB jerka koja je ova primila na pet metera od čamca i nakon kontre se nakon par sekundi otkačila što sa wormicama nije čest slučaj). Nije mi žao što su klinci ispred nas u svakom slučaju, a najbitniji cilj za ovu seznonu je ostvaren – napeglati Pepija barem u PML kada se već Bass liga nije lovila 🙂
Stanić – Pepač iz Topfishing teama su osvojili peto mjesto sa 29 bodova. Pepiiiiiiii…..
Htio bi se zahvaliti parterima PML koji nas prate već nekoliko godina. Najiskrenije cijenim i ponosan sam na našu suradnju jer su to sve odreda vrhunski brendovi i dućani koji imaju odličan asortiman ribolovne opreme, a pogotovo Savage Gear Prologic i DAM program.
Savage Gear koji je kao najjači svjetski brend za ribolov štuke osovina cijele priče. Kroz kola PML godinama slušamo kako se lijepe ribe love na SG varke i pribor pa je tako bio i slučaj na ovom zadnjem kolu na Orešju, stoga cijela priča ima itekako smisla.
GARMIN – vrhunska tehnologija u sonarima koja u našim ribolovnim krugovima nije bila previše promovirana, ali ćemo to promijeniti i upoznati vas sa vrhunskim i pouzdanim Garmin Striker, Echomap ili GPS map uređajima i jedinstvenim Live Scope ili Panoptix tehnologijama prikaza. Uz to Neven, Tomislav i ekipa su odlična ekipa i bilo je odlično družiti se u njihovom impresivnom šatoru na Orešju…
Dućani podrška su već par godina zaredom Kapitalac pozdrav Darku i Matiji, Svijet Varalica, Fishermans partner i Šaran Cerna.
Na kraju, hvala svima koji sudjelujete i podržavate PML na bilo koji način i naravno klubovima i ljudima koji vode klubove bez kojih PML nema smisla …..
Iskreno za mene osobno je organizacija i realizacija PML veliko ulaganje energije, fokusa i vremena koje bi ponekad radije uložio u slobodni ribolov ili obitelj, ali kada vidim dobre reakcije, zdravo druženje, zadovoljne domaćine i partnere, dobijem dodatnu motivaciju.
Hvala svima još jednom i vidimo se nagodinu!
PS pls tagirate #Pikemastersliga ili PML grupu u svojim postovima kako bi pomogli promovirati ovu jedinstvenu ligu i varaličarski ribolov u Hrvatskoj.
Rezultati PML kupa Orešje 2020
1. Jura Lures – 9,66 (3) – najveća riba 100 cm – 7,00 kg
2. Rapala / Storm Team – 6,84 kg (4)
3. Extreme fishing Sisak – 4,66 (3)
4 Matchfishing.hr – 4,64 kg(1)
5. CT Dravski Klen – 2,89 kg (2)
6. Savage Gear – 2,81 kg (2)
7. Abu Garcia team – 2,69 (2)
8. Turbler & Bojs – 1,73 kg(2)
9.Pike Luzersi – 1,51 kg (1)
10 ŠRK Lokvarka – 1,23 kg (1)
11. Highway Boys – 1,18 kg (1)
12.Topfishing team – 1,11 kg (1)
13. PT Terzić – 1,00 kg (1)
Konačni poredak PML 2020
1. ŠRK Lokvarka- 16,5 bodova (6,90 kg)
2. Rapala / Storm Team – 25,5 bodova (9,32 kg)
3. PT Terzić – 28 bodova (7,27 kg)
4 Savage Gear team – 28 bodova (6,38)
5.Topfishing team – 29 bodova (4,91 kg)
6.Pike duo Mrežnica – 32,5 (3,71 kg)
7. ST Dravski Klen (Fajt) – 35 bodova (3,57 kg)
8. Heavy Weight – 35,5 bodova (6,65 kg)
9. DAM daj – 37,5 bodova (4,21 kg)
10. Highway Boys – 38 bodova (2,01 kg)