PML LOKVARSKO JEZERO 8.5.2021.

  
Pike masters liga kup goranske mamare 2021 08.05.2021 – IZVJEŠTAJ
Iako je ambijent prekrasnog sunčanog dana i rano proljetnog svježeg zelenila na Lokvarskom jezeru bio fantastičan, najave o lošem ribolovu i jako hladnoj vodi na Lokvarskom su se obistinile. Na jako hladnu vodu od 9 stupnjeva još smo imali brutalan POST-front dan i ulov je bio stvarno mršav. Četiri ekipe su se upisale sa malim ribama i pobjedu je odnio Savage Gear Croatia team u sastavu Daniel Dalien Vignjević i Danijel Šnajdar sa štukom od 1,69 kg koja je došla na 10 cm 3D Bleak paddle tail – mamac koji je inače ponajbolji mamac za pastrve u jezeru po rječima Šnajdara koji je i uhvatio pobjedničku ribu. Ribu smo dopbili na “main lake pointu” koji je ustari plato 3-5 metara dubine sa potpljenim žbunjem zbog velike vode, a lijepo smo rub spruda i grmlja mogli uživo gledati ispred čamca sa Garmin ribolov Livescope tehnologijom.
Drugo mjesto sa ribom od 1,60 kg osvojili Topfishing team Josip Pecigoš i Marko Stanić koji su nakon dva kola i vodeći u PML 2021 poretku. Sa dva druga mjesta imaju samo 4 negativna boda. Zanimljivo je bilo na vaganju jer je riba procijenjena u privremeni zapisnik redosljeda vaganja na 2 kg pa su gotovo svi već čestitali dečkima na pobjedi…svejedno Pepač i stanić su klasa i već drugu godinu zaredom suu konkurenciji za osvajanje PML….(BTW Stanić je ulovio sve ribe ove sezone Pepiiiiiii 😅🤘)
Treće mjesto je osvojila ekipa Westin sa ribom 1,31 kg koju su na leptir uhvatili doslovno ispred svog auta na startu. Boris Jurkić je čak ovaj puta rekao da mu se svidjelo na jezeru jer je napokon imao u šta gađati i vidioje travu na dnu. 😅
Četrvto mjesto D&D ekipa iz Petrinje. Dominik Muža i Rikardo Andreić su uspjeli iščeprkati ribu 0,56 kg iz samog vrha zaljeva i na taj način osvariti dragocjen upis. Sa dva četvrta mjesta imaju 8 negativnih bodova i drugi su team sa upisom u oba kola, te kako se zasada čini između njih i pepača će se odlučivati pobjednik PML, iako se još svašta može desiti… Drazen Muza možeš biti ponosan na svoje dečke!
Kao organizator snosim dio odgovornosti za loš ribolov jer sam svjesno odredio neizvjesni proljetni termin, iako se zna da je jesen na Lokvarskom fantastična i predhodne dvije godine se lovilo 25+ lijepih riba po kolu. Ove godine jednostavno nisam mogao uklopiti Lokve u jesen sa Classicom na Mrzloj i svim ostalim ligama i eventima, a imali smo i nešto problema sa transportom ribe u toplijoj rano-jesenskoj vodi.
Po meni je bitno da imamo vodu koja nije samo trava i lopoč dubine manje od dva metra. Mnogi od PML ligaša love (ili će loviti) bass ligu ili ligu grabežljivaca u kojem se nadaju nastupu na svjetskim prvenstvima za koje je potrebno često iskustvo ribolova na dubokim vodama. Osim što je Lokvarsko puno štuka i prelijepo, mislim da je za sva nas dobro da evoluiramo i učimo se različitim tehnikama i ribolovu u dubokoj vodi…
Puno hvala Lokve Ribiči na savršenoj logističkoj podršci kao uvijek do sada. 🙏
Hvala Kapitalac.com na sponzoriranju kola fenomenalnim Savage gear Podmetačima i štapovima🙏
Vidimo se 02.10 na zadnjem kolu PML 2021 na Orešju i onda 09.10. na prvom Pike masters Classicu na Mrzloj vodici!
Ako epidemiološki uvjeti dopuste, sigurno ćemo raditi i Pike masters JUNIOR kup na Orešju na jesen….❤