NAŠ IVO GRGURIĆ PRVAK HRVATSKE U RIBOLOVU BASS-a

  

Čestitke našem Ivi Grguriću i Danielu Dalienu Vignjeviću na uvjerljivo osvojenoj Hrvatskoj bass ligi,ulasku u reprezentaciju kao i ulovljenoj najvećoj ribi (2,38kg) te limitu od 8,84kg.

Čestitke i našim članovima Filipu i Josipu Pecigošu (Pepači) na trećem mjestu i ulasku u repku!

💥HLPG 2021 i Puškaš 5.-6. kolo- IZVJEŠTAJ💥
Nitko nije mogao tamo negdje 2017. godine kada smo svih 6 kola lovili na Crkvenom Boku i mučili se za limit uz šest ekipa u ligi mogao zamisliti da će u Hrvatskoj bas ligi 2021. godine na jednom od kola lige limit od 7,30 kila biti dovoljan tek za 5 mjesto?
Nitko nije mogao zamisliti da će na dvije različite vode u istoj sezoni biti uhvaćeni limiti 8+ kila ida će najveći bas lige biti 2,38kg, a pogotovo da ćemo imati tri vrhunske vode za ribolov bassa…ipak, to se sve dogodilo ove fenomenalne sezone 2021 u kojoj se natjecalo deset ekipa iz cijele Hrvatske. Imamo natjecatelje od Slavonskog broda i Donjeg Miholjca, pa sve do Splita!
Opuzen je bio otkriće i eksplozija bassolova, iako smo već neko vrijeme znali i lovili na Neretvi, ulovi i limiti su bili van pameti i to nam je jedan od najčudesnijih vikenda bas lige ikada. Predivno mjesto, iskonski divlji nepreplašeni veliki basovi.
Kao da Neretva nije bila dovoljna, kola na Boku su vjerojatno bila jos veće iznenadenje sezone. Sloga Orešje Savage Gear je najveci limit od 5,60 kg digla na nevjerojatnih 8,84kg, drugi dan uhvativši 6,70 kg sto je opet bilo duplo veća težina od drugoplasirane ekipe.
Usput su uhvatili najveću ribu u povijesti bas lige – čontu od 2,38 kg. Općenita situacija na Boku se čini bolja jer je bilo jako puno mjerskih riba taj vikend.
PUŠKAŠ 5/6 kolo
Puskas je ostao jedna od najzanimljivijih naših bassovskih voda. Iako se na treninzima činilo da će ribolov biti jako težak, ipak su ligaši digli u veću brzinu i na kolima se lovilo na tragu 2019. (a možda su i maaaalo muljali da je lošije nego što stvarno je #samositni #tkoseupišebitićedobar #bikićjeuhvatiodvalimiaod6kilaarekaojedanijevidioribe).
Oko 3-4 kile su bili pobjednički limiti i dosta je ekipa uhvatilo pet riba. Donijeli smo 74 od mogućih 100 keeper bassova na vaganje kroz dva dana što je bomba(neki su i mijenjali jel….)
Atmosfera na Puškasu uz prekrasno veliko jezero i na neki način drugačiji-udaljen svijet je stvarno čarobna. Predivno nam je bilo gledati maglovite izlaske sunca uz onakav ambijent i slušati noćnu riku jelena. Za svakog se basa treba namučiti i svaka je odluka bitna, ali se opet da uhvatiti i zato su limiti tamo posebno vrijedni i svima dragi. Ekipe su koristile različite tehnike. Pobjednici Odra prvi i drugi dan Šaran Zaprešić su uglavnom lovili ribe jigovima ili teksasom oko čvrstog zaklona, dok su općeniti pobjednici vikenda ŠRD Jezera Bedekovčina imali odličan nastup sa dva druga mjesta koristeći spinerbaite i krenk loveći “po vani”. Sloga Orešje Savage Gear je imala također super solidan vikend sa dva treća mjesta kombinirajući power fishing sa buzzbaitom, te flipping u zaklonu (kako tvrdom, tako i u trsci).
Ribe je bilo i na čvrstom zaklonu i u trsci, a zanimljve su bile velike grupe manjih riba u relativno dubljoj vodi. Neke ekipe su lovile 10-15 keepera po danu. Sve u svemu, vidimo se na Puškašu dogodine, jako nam je lijepo i zanimljivo u prekrasnoj Baranji…. Puno hvala predsjedniku Osječko Baranjskog ribolovnog saveza Anđelko Martinčeviću na pomoći pri organizaciji i ustupanju jezera🙏
Šrd Sloga Orešje Savage Gear Croatia bass team je četvrti put osvojio bas ligu u sedam godina od kada se lovi iz čamaca. Daniel Dalien Vignjević i njegov novi osamnaestogodišnji partner Ivo Grgurić su imali spektakularnu sezonu. Sa mlađim partnerom i mentorskim pristupom donošenje odluka je išlo brzo bez previše “vijećanja u čamcu”, a često su osim dobrog treninga i kvalitetnog plana brze intuicijske i ponekad neočekivane promjene taktike, tehnike ili mjesta u toku dana na bazi gut feelinga ključ kako bi se prilagodili ribi ili našli novu ribu. Takve brze modifikacije originalnog plana su se dešavale svaki vikend za Slogu, a Ivo i Dalien su očito našli dobitnu formulu kako team treba funkcionirati jer su ove godine postavili mnoge rekorde:- Najmanje negativnih bodova u sezoni (12 bodova)
– Svih šest kola u medalji
– Rekordni limit lige dva puta postavili na dvije razlicite vode: 8,29kg Neretva, 8,84 kg – C. Bok
– Najveća riba lige Ivo Grgurić 2,38 kg
– Rekordna ukupna tezina bassova kroz šest kola (36,66 kg)
Tata i sin Boris Jurkić Sven Jurkić iz ŠRU “Odra” Velika GoricaO bass teama su napravili veliki napredak u odnosu na prve dvije sezone, te su završili na drugom mjestu. Dečki su našli svoju igru u teškom zaklonu sa žabama i texasom/jigovima, sredili novi čamac, odrađivali treninge, Boris je izmuzao sve šta je mogao iz svih ligaša i uz četiri postolja u šest kola zasluženo izborili svoje mjesto u reprezentaciji koja će predstavljati Hrvatsku na SP u Portugalu 2023. Bravo Jurkići. U zadnjem kolu im je pukao propeler na tomosakiju pa je to vjerojatno imalo veze sa jako lošim danom, međutim, ništa nisu izgubili niti su mogli dobiti….
Šrd Piškor Topfishing Zagreb je po ne znamo koji puta izborio reprezentaciju. Iskusni Josip Pecigoš je je sa sinom Itzz Fich koji je već izrastao u vrhunskog bassolovca lošiji start iz prva dva kola uspio sa odličnim nastupima na Boku preokrenuti u treće mjesto i zadržati ga na Puškašu do kraja sezone. Pepač je klasa i iako to nisu bile čonte, svih šest kola je donio limit na vagu…
HES Sisak je završio na 4. mjestu jer su cijelu sezonu osvajali drvene medalje. Imali su peh sa ribama na Neretvi koji bi ih sigurno vinuo u reprezentaciju, međutim donijeti žive ribu na vagu je također dio ove igre kao i sve ostalo. Robert Berger i Boris Leskovara da nema, trebalo bi ga izmisliti, a VELIKA mu je utjeha što su bolji od ŠRD ŠARAN Zaprešić koji su završili peti.. Branimir Bikić i Goran Abramović Chelsea su imali dva odlična prva mjesta u sezoni, ali je fali malo konstantnosti kroz neka kola…
ŠRD “Jezera” Bedekovčina su imali ok prvo kolo, no narednih tri jako loša, čak i na Boku gdje smo u istom terminu mislili da će opet ponoviti dominaciju iz 2019. Na Puškašu su osvjetlali obraz i završili sezonu u pozitivnom momentumu sa odlična dva 2. mjesta i na taj način opet “pobijedili na Puškašu” Bravo Marijan Bojčuk i Predrag Maslić
Dragi i simpatični KŠR Korana Karlovac su imali malo ispodprosječnu sezonu za njihove standarde. Dalibor Vranic i Vedran Pavlov su sredili novi čamac sve pic-pic, ali niti jedno postolje ove sezone. Trebalo je imati i malo sreće jer u dosta kola jedna riba nosi puno bodova. Karlove vary, ne sumnjamo da ćete se vratiti još jači….
Anđelko Jazo Jazvić iz Petnje Sibinj sa novim partnerom Tomislav Šimunović nije uspio napraviti pomak u odnosu na 2019, kad je lovio s Jakšom i bio u igri za repku do zadnjeg kola, već je plasman nešto lošiji…Jedno treće mjesto na Boku je ipak popravilo dojam, a Jazo sa svojim optimizmom i pozitvom je bitna kockica našeg malog kolektiva zvanog Hrvatska liga pastrvskog grgeča
Dolazimo do dvije nove ekipe koje u prvoj sezoni očekivano nisu uspjele napraviti značajne rezultate, međutim donijeli su jako puno pozitivne energije u ligu i neobično nam je drago da su nam došli.
ŠRK Križevci-službena stranicasu sezonu završili na 9tom mjestu, ipak Stjepan Vuckovic i Mladen Martinic koji na ligu dolazi iz Splita su u ligu donijeli lijepu energiju i uvijek pozitivan komentar na i izvan vode. Dečki su imali upis na svim kolima, jedno peto mjesto na Boku, dva sedma mjesta na puškašu i krasnu čontu od 1,89 na Boku…. Bravo💪👏👏
Šrd Rak Rakitje rakitje su sami napravili nabolji čamac u ligi i iznimno su dragi i ponekad čak i prekorektni. Ivan Čenan i Krešo Šmit nemaju jednog lošeg komentara i ne možeš ih vidjeti ljute ili vidno nezadovoljne. 🙏Ove godine im je zbog promjene posla falilo treninga, međutim iskustvo prvo sezone je tu i ne sumnjamo da će sljedeća sezona biti puno bolja.
Sve u svemu sezona je bila najbolja do sada iz mnogih aspekata, kako po rekordnim ulovima, novim vodama, tako i iz društveno-socijalnog aspekta. Baš smo dobra ekipa i već si falimo. Na grupi se svako jutro šalju kavice. ma vrh!Ukoliko obožavate bassolov i prije svega ste pozitivan team, dobrodošli ste….
Što se reprezentacija tiče situacija je sljedeća. Obzirom da je svjetsko prvenstvo na Lake Murray dva puta ODGOĐENO, a ne otkazano repka koje je izborila SP ide u USA 2022 – Bedekovčina(Maslić-Bojs), Piškor (Pepač, Filip) i Sloga (Dalien, Mazda).
Na vijeću ligaša održanim na Puškašu 25.09.2021 smo izglasali da reprezentaciju za SP 2023 (zasada Portugal) čine top tri teama iz ove sezone (Sloga, Odra i Piškor), a narednu sezonu 2022 lovimo samo za prvaka Hrvatske. Bilo je prijedloga da za SP 2023 spajamo sezonu 2021 i 2022, međutim većina je odlučila da je to ipak malo prekomplicirano i da su moguće mnoge manjkavosti glede bodovanja i zbog promjena ekipa ili teamova.
HLPG 2021 zahvaljuje svim partnerima i vrhunskim brandovima koji nas podržavaju ! 🙏👌
Garmin ribolov – vodeći proizvođač elektronike i nositelj Livescope i Panoptix tehnologija praćenja ribe će za pobjednika HLPG 2021 je osigurao Garmin Striker 9 SV vrijednosti oko 5000 kn. Tom Sinković
Savage Gear Croatia inovativan, moderan i jedan od najvećih europskih brendova za varaličarenje je osigurao nagradu za pobjednike kola i za drugo mjesto lige u vidu dva odlična štapa Ivan Galić
Neonfishing.hr je jedan od naših prvih web shopova specijaliziranih za bass ribolov i samim time im pružamo maksimalnu podršku. Vladimir Stubicar je osigurao nagrade za pobjednika kola i Lews multić za najveću ribu lige
Idra Ivan Ilijanić I je sa nama od samog početka i iznimno smo ponosni da imamo hrvotskog proizvođača metalnih mamaca. nezakačive žlice, buzzbaiti i spinnerbaiti su vrhunski!
Svijet varalica ima između ostalog i novi brend bassovskih guma “Bait Breath” i Saša Petković je za svaki team spremio par paketa, također nam je dao bass jastuk za najveću ribu ligu
Hvala svima od srca, idemo samo jako dalje i nagodinu 🙏
Moramo se posebno zahvaliti našem sucu Želja Ribolovac koji nas je cijelu sezonu trpio po kiši suncu i vjetru…Hvala želja legenda si naša, nadam se da ćešnas izdržavati još koju godinu 🙏
Hvala Pavo Paul Jerković iz Villa Neretva – Hotel Restaurant Turizam na smještaju u prvim kolima i Branku Gutiću na pomoći pri organizaciji-.
Hvala svim pratiteljima bas lige, vidimo se nagodinu….
Ukupni poredak HLPG 2021:
1. Sloga Orešje Savage Gear – 12 bodova – 36,665kg
2. Odra Velika Gorica – 23 boda – 24,89kg
3. Piškor Topfishing – 25 bodova – 25,71kg
4.HES Sisak – 27 bodova – 21,685kg
5. Šaran Zaprešić – 29 bodova – 24,025kg
6. Jezera Bedekovčina – 34 boda – 22,625kg
7. Korana Karlovac – 37 bodova – 21,200kg
8. Petnja Sibinj – 39 bodova – 20,45kg
9. ŠRD Kriżevci 49 bodova – 12,115kg
10. Rak Rakitje – 55 bodova – 12,02kg
V. KOLO Puskas
Ribolov je bio tezak, ali se dalo uhvatiti.
1. Odra Velika Gorica – 3,92 kg (5)
2. Jezera Bedekovcina – 3,725 kg (4)
3. Sloga Oresje- 2,96 kg (5)
4. Hes Sisak – 2,725 kg (4)
5. Piskor Topfishing – 2,59 kg (5)
6. Korana Karlovac – 2,33 kg (4)
7. Srd Krizevci – 1,175 kg (2)
8. Petnja Sibinj – 1,095 (3)
9. Saran Zapresic – 0,71 kg (4)
10. Rak Rakitje -0
VI. Kolo Puškaš
1. Šaran Zaprešić – 3,20kg – 5 riba
2. Jezera Bedekovčina 2,97kg – 5 riba
3. Sloga Orešje 2,745kg – 4 ribe
4. HES Sisak – 1,715 – 4 ribe
5. Piškor Topfishing -1,44kg – 5 riba
6. Korana Karlovac – 1,37kg – 5 riba
7. ŠRD Kriżevci- 0,465 – 2 ribe
8. Odra Velika Gorica – 0,37kg – 1 riba
9. Petnja Sibinj – 0,21kg – 1 riba
10. Rak Rakitje – 0kg – 0 ribaa