3. SAKURA ULTRA LIGHT KUP (2016)

  

Evo kratkog osvrta na 3. izdanje najpopularnijeg kupa u Hrvatskoj.

I ove godine naši domačini, ŠRK Lokvarka Lokve dali su sve od sebe da nas ugoste kako najbolje znaju na Mrzloj Vodici i Lokvarskom jezeru.
Organizatori, ekipa iz Topfishinga i mi iz Spinera i Teama Sakura Croatia je pak dala sve od sebe da izvuče maksimum da bi svi tijekom i nakon natjecanja bili zadovoljni.
Potkrale su nam se neke greške, a najveća, na kojoj se i ovim putem ispričavamo Tomislavu Lončariću, dogodila se pri zbrajanju bodova, tj slaganju liste najbolje plasiranih, gdje smo Froga jednostavno previdjeli. Srećom, ekipa Dravski klen sastavljena je od prijatelja ne samo po štapu, pa su nam na vrijeme ukazali na propust i donekle smo tu pogrešku uspjeli ispraviti pa je Frog zasluženo završio na fotki s najboljima, gdje mu je i mjesto.

Mrzla Vodica ove je godine podbacila po pitanju grgeča, no crvenperke su spasile situaciju pa su oni koji su se prilagodili takvom ribolovu u oba poluvremena ostvarili dobar rezultat i natukli finu količinu bodova loveći crvenperke prosječne duljine oko 10 cm. Lokvarsko jezero se pokazalo standardno dobro, oni koji su se ushemili fino su lovili grgeče, uz pokoju kalifornijsku pastrvu kao bonus ribu.


Iako se nakon tekme pričalo o lošem ribolovu, moramo naglasiti da je pobjednik osvojio preko 500 bodova, što je, kada se preračuna u metre, preko 5 metara ribe. Prva petorka je sveukupno ulovila gotovo 20 metara ribe pa ćemo priče o lošem ribolovu pripisati lošem raspoloženju onih koji nisu postigli priželjkivani rezultat. Kao organizatori, nagodinu razmišljamo i o zabrani ribolova na stazi dan ranije, obzirom da je tijekom treninga u subotu ulovljena (čitaj popikana), hrpa grgeča.

Rezultati

Najbolji ove godine bio je Hrvoje Šestak koji je uz prvo mjesto sa preko 500 osvojenih bodova uzeo i nagradu za najvećeg grgeča, carving Tihomira Martinovića ulovivši grgeča duljine 17.5 cm.
Drugo mjesto uzeo je Zvonimir Županić, treće Zvonimir Jakopčin, četvrto Tomislav Lončarić . Ova fantastična četvorka dolazi iz tima Dravski klen i majstori su UL ribolova, jer gdje god da se pojave, ostvare zapažen rezultat.

Robert Kiralj ove je godine bio odličan peti. Prvoplasirani Hrvoje Šestak odlično je odlovio prvo poluvrijeme na Lokvarskom, da bi i na Mrzloj Vodici u drugom poluvrmenu nastavio u jednakom ritmu, kao i drugoplasirani i trećeplasirani Županić i Jakopčin. Zvone Županić je usprkos polomljenom štapu u prvom poluvremenu, uspio ostati sabran i dogurati do drugog mjesta.
Šestoplasirani bio je Tihomir Martinović, sedmi Roman Karlović, osmi Ivan Špelić, a sa jednakim brojem bodova i riba, ali s većim grgečom, deveti je bio Tomislav Rukavina ispred desetog Josipa Pecigoša, prošlogodišnjeg pobjednika.

Posebne zahvale idu i dečkima i prijateljima iz Topfishinga i ŠRK Lokvarke, svim sucima, sponzorima, gospodi Tihomiru Martinoviću i Marijanu Lešu na carvinzima i plaketama, Mrzlici te Sakuri kao generalnom pokrovitelju.

Ukupni poredak, prvih 10:

1. Hrvoje Šestak 500,7 bodova
2. Zvonimir Županić 376,4
3. Zvonimir Jakopčin 345,7
4. Tomislav Lončarić 337,4
5. Robert Kiralj 331,7

6. Tihomir Martinović 314,7
7. Roman Karlović 148,7
8. Ivan Špelić 136,9
9. Tomislav Rukavina 128,1
10. Josip Pecigoš 128,1
Najveći grgeč 17, 5 cm, Hrvoje Šestak,
Najmanja crvenperka 5,5 cm, Jurica Derniković,
Najmlađi natjecatelj Andrija Malnar, 12 godina.

previous arrow
next arrow
Shadow
Slider