1. SAKURA ULTRA LIGHT KUP (NAJAVA) (2014)

  

Dana 14.09.2014. u organizaciji ribolovne trgovine Topfishing i domaćina ŠRK Lokvarka Lokve održat će se prvi Sakura ultra light kup s ciljem promocije ultra light spin ribolova, catch & release ribolova i Lokvarskog jezera.

Generalni pokrovitelj natjecanja je tvrtka Sakura, proizvođač i distributer ribolovne opreme, a sponzori natjecanja su trgovina Topfishing, TZ Lokve, općina Lokve, ŠRK Lokvarka, g. Tihomir Martinović- Tmarti Handmade lures, UO Mrzlica, g. Marijan Leš, www.gorskilazi.com, web portal Spineri.com i Team Sakura Croatia.

Kotizacija za natjecanje iznosi 150,00 kn po natjecatelju i uplaćuje se u ribolovnoj trgovini Topfishing (Jablanska 82, Zagreb, br.telefona: 01/5531 477), ili kod gospodina Danijela Šnajdara u Lokvama (br. mobitela: 095/912 7042).

Radi lakše organizacije i postavljanja staze, uplate kotizacija primaju se najkasnije do srijede 10.09.2014.g..

Okupljanje je na jezeru Mrzla Vodica u kafiću Mrzlica do 7.30 h. Za natjecatelje koji zakasne smatrat će se da su odustali od natjecanja. Nakon pića dobrodošlice, doručka i pozdravnog govora krenut će se sa izvlačenjem startnih pozicija po redoslijedu prijava i zatim slijedi odlazak na stazu i raspoređivanje. Natjecanje počinje u 9.30 h i završava u 13.30 h nakon čega slijedi proglašenje i zajednički ručak u kafiću Mrzlica kod jezera Mrzla Vodica.

Pravila i bodovanje:

 1. S obzirom da se radi o natjecanju i promociji ultra light tehnike spin ribolova, ciljana lovina je grgeč (ostriž), a lovi se štapovima maksimalne težine bacanja do 15 gr, maksimalne dužine do 2,70 m i umjetnim mamcima dužine do 10 cm.
 2. Natjecanje počinje u 9.30 h sa prvim zvučnim signalom glavnog suca.
 3. Nakon 15 min i drugog sučevog zvučnog signala natjecatelji se mogu slobodno kretati po stazi.
 4. Minimalni razmak između natjecatelja je 8 m, a prednost ima natjecatelj koji je prvi došao na određenu poziciju. Natjecatelj koji ima prednost može dozvoliti susjednom da lovi bliže od 8 m uz uvjet da pritom ne ometa ostale natjecatelje.
 5. Ulaženje u vodu i ribolov boraveći u vodi nije dozvoljen.
 6. Nije dozvoljeno bacanje varalica u smjeru koje onemogućava ribolov susjednim natjecateljima kao ni radnje koje mogu plašiti ili uznemiriti ribu (bučenje, lupanje i sl.)
 7. Moguće nesporazume rješava najbliži sudac.
 8. Boduje se isključivo grgeč 1g- 1 bod,  u slučaju ulova klena 1g- 0.5 bodova te pastrve 1 g- 2 boda (U slučaju ulova pastrve, ili klena, potrebno je odmah pozvati suca. Ribe se važu zasebno i odmah nakon vaganja vraćaju u vodu!)
 9. Minimalna mjera za pastrvu iznosi 30 cm, za grgeča i klena nema minimalne mjere.
 10. Natjecatelj sa ostvarenim većim zbrojem težine riba ujedno ima i bolji plasman, ukoliko 2, ili  više natjecatelja imaju jednaku težinu ulova, bolji plasman ostvaruje natjecatelj sa većim brojem ulovljenih riba.
 11. Svaki natjecatelj dužan je imati sa sobom mrežu čuvaricu min. dužine 1 m (žičane nisu dozvoljene) ili kantu min. 15 l.
 12. Nakon ulovljenih 10 – 20 grgeča natjecatelj je dužan pozvati najbližeg suca na vaganje. Nakon obavljenog vaganja i upisa u startnu listu, natjecatelj može nastaviti sa ribolovom. Prije promjene mjesta svaki natjecatelj dužan je pozvati suca da izvaže ulov. Zabranjeno je kretanje po stazi sa ribama u čuvarici/kanti.
 13. Nakon zadnjeg sučevog signala koji označava kraj natjecanja, svi natjecatelji sa ostvarenim ulovom dužni su odmah najbližim sucima predati svoje startne liste.
 14. Svaki natjecatelj ima pravo za vrijeme natjecanja prijaviti 3 grgeča koje će suci mjeriti u centimetrima, a najveći ulovljeni grgeč (u centimetrima) dobiva nagradu za najveću ribu natjecanja. Ukoliko budu prijavljene 2, ili više riba iste duljine, nagradu dobiva natjecatelj sa boljim plasmanom.

15. Svaki natjecatelj sudjeluje na vlastitu odgovornost.

Nagrade

 1. Mjesto – novčana nagrada (30% od uplaćenih kotizacija) + drvena plaketa + Sakura UL štap
 2. Mjesto – novčana nagrada (20% od uplaćenih kotizacija) + drvena plaketa + Sakura poklon paket
 3. Mjesto – novčana nagrada (15% od uplaćenih kotizacija) + drvena plaketa + Sakura poklon paket
 4. Mjesto – Sakura poklon paket
 5. Mjesto – Sakura poklon paket
 6. Najveći grgeč- Tmarti Handmade poklon paket, carving grgeča i prigodne varalice.

U slučaju nepovoljnog vodostaja na Lokvarskom jezeru natjecanje će se održati na jezeru Mrzla Vodica.

Napominjemo da je nakon natjecanja dozvoljen  slobodan ribolov na Lokvarskom jezeru i jezeru Mrzla Vodica uz pridržavanje pravila koja vrijede na vodama ŠRK Lokvarka. Posebno napominjemo da na jezeru Mrzla Vodica vrijedi ulovi i pusti režim ribolova za sve vrste ribe!